Gewend raken aan een nieuw kunstgebit

GettingUsedToNewDentures_header1

Er is wat tijd nodig om te wennen aan een kunstgebit, en u kunt de eerste weken een paar ongemakken ervaren. U zult echter langzaamaan beginnen te wennen aan het nieuwe gevoel in uw mond en doorgaan met van het leven te genieten zoals daarvoor.

Als uw kunstgebit na de eerste paar weken nog steeds niet comfortabel aanvoelt, raadpleeg dan uw tandarts om aanpassingen door te voeren.
 

Gevoel van een volle mond

Mensen die voor het eerst een kunstgebit dragen, zeggen vaak dat hun kunstgebit te groot is en hun lippen naar voren duwt. Dat gevoel is volledig normaal omdat uw mond heel gevoelig is. Dit zal verbeteren naarmate uw mond gewend raakt aan het kunstgebit.
 

Pijn en irritatie

Een bepaalde hoeveelheid pijn en irritatie is normaal in de aanpassingsperiode van een nieuw kunstgebit. Raadpleeg uw tandarts als de pijn aanhoudt.
 

Meer speeksel dan gewoonlijk

Het is normaal dat u meer speeksel dan gebruikelijk produceert terwijl uw mond gewend raakt aan uw kunstgebit, maar dat zou na verloop van tijd moeten minderen.
 

Kokhalsreflex

Een kokhalsreflex bij het in- of uitnemen van uw kunstgebit is gewoon een reactie op een ongewoon voorwerp dat zich in uw mond bevindt. Hoe comfortabeler en meer ontspannen u bent met uw kunstgebit, hoe minder dat zal gebeuren.

Kokhalzen kan ook worden veroorzaakt omdat uw kunstgebit te ver naar achteren in uw mond uitsteekt. Praat erover met uw tandarts als het blijft aanhouden.