Hoe kan ik mijn kunstgebit herstellen?

HowCanIRepairMyDenture_header1
  • Kunstgebitten kunnen verslijten na verloop van tijd.
  • Raadpleeg uw tandarts als u zich zorgen maakt over uw kunstgebit.
  • Kunstgebitten kunnen opnieuw worden gevoerd, op een nieuwe basis worden gezet of worden vervangen.

Na verloop van tijd kan uw kunstgebit makkelijker beschadigd raken door normale slijtage. Als de kunststof in zowel de basis als de vervangingstanden zelf begint te slijten, ervaart u wellicht dat uw kunstgebit niet meer zo comfortabel in uw mond zit als vroeger.

Als uw kunstgebit beschadigd raakt, is het belangrijk dat u een afspraak maakt met uw tandarts om het zo snel mogelijk te laten herstellen. Probeer het niet zelf te herstellen. Normale lijm kan meer schade veroorzaken omdat hij krachtige oplosmiddelen bevat, die het acryl zacht kunnen maken. Dat veroorzaakt nog meer problemen en maakt de herstelling duurder. Het kan ook onveilig zijn om het gebit in uw mond te steken.

Uw tandarts kan u adviseren over de beste handelwijze om uw gebit te herstellen. Mogelijke opties zijn het kunstgebit opnieuw voeren of op een nieuwe basis plaatsen.

Om een kunstgebit opnieuw te voeren, wordt acrylmateriaal toegevoegd op de basis van het kunstgebit zodat het comfortabeler past. Misschien moet u nieuwe afdrukken laten maken om ervoor te zorgen dat deze toevoegingen precies op maat kunnen worden gemaakt, wat een veel betere pasvorm oplevert.

Een nieuwe basis plaatsen vereist eveneens afdrukken, maar nu om een volledig nieuwe kunstgebitbasis te maken om de best mogelijk pasvorm te verzekeren.

Uw tandarts kan aanbevelen om uw kunstgebit volledig te vervangen. Maak een afspraak met uw tandarts om uw opties te overwegen als uw kunstgebit beschadigd raakt of niet meer zo comfortabel zit.