Om van te smullen: eten met een kunstgebit

FoodForThought_header1

Dat u een kunstgebit draagt, betekent niet dat u niet van uw favoriete gerechten kunt genieten. Wel is het aangeraden om het even rustig aan te doen als u voor het eerst een kunstgebit draagt. Met een beetje geduld zult u snel merken dat u zich helemaal geen zorgen hoeft te maken over eten met een kunstgebit.
 

Probeer deze handige tips voor eten en drinken

  • Begin met kunstgebitvriendelijke voeding zoals vloeistoffen, soep en zachte desserts.
  • Als u meer zelfvertrouwen krijgt, schakel dan over op een grotere verscheidenheid van voedingsmiddelen, zoals eieren, vis, kaas, gehakt vlees, gekookte groenten en ijsjes.
  • Vlees stoven of traag laten garen maakt het malser en makkelijker om te kauwen.
  • Probeer eerst gevogelte of vis en bouw dan op naar rood vlees dat problematischer kan zijn.
     

Geniet van al uw favoriete gerechten – net als vroeger

Of het nu simpelweg gaat om gesmolten boter op een maïskolf of om een complex geheim familierecept, iedereen heeft wel een favoriet gerecht. Maar stukjes die onder uw kunstgebit kunnen geraken en er irritatie veroorzaken, kunnen de pret al snel bederven. Met Corega® kunstgebitkleefmiddel verdwijnen kleine zaden, knapperige broodjes en noten niet van het menu. Het is klinisch bewezen dat het helpt tegen het ingeklemd raken van voedseldeeltjes; dus tast toe.

Let wel op: hoewel kunstgebitkleefmiddelen u kunnen helpen meer te eten van waar u van houdt, vermijdt u beter erg harde of taaie voeding.
 

Het is niet alleen wat u eet, maar ook hoe u het eet

  • Probeer voedsel evenwichtig in uw mond te verdelen als u kauwt, zodat uw kunstgebit op zijn plaats blijft tijdens de maaltijd.
  • Kauw langzaam en probeer niet te bijten met uw voorste tanden.
  • U zult een beetje moeten wennen aan heet voedsel, omdat uw mond hitte niet zo goed zal kunnen aanvoelen als vroeger.

Recepten die goed zijn voor uw nieuwe kunstgebit én voor uw smaakpapillen

Tofusalade

Eieren met cottagecheese

Aardappelsalade